Napszállta
Napszállta
dráma
(2018)
Rendező
Nemes Jeles László
Színészek
Vlad Ivanov
Susanne Wuest
Björn Freiberg
Jakab Juli
Bárdos Judit
Balsai Mónika
Molnár Levente
Urs Rechn
Zsótér Sándor
Kormos Mihály

Megosztom

Bővebben a filmről

Nemes Jeles László új filmjében nagyrészt azokkal az alkotókkal és szakemberekkel dolgozott, akikkel a Saul fiát is készítette. A Napszállta operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője - az azóta elhunyt kiváló szakember - Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi. A rendező a forgatókönyvet együtt jegyzi Clara Royer-vel és Matthieu Taponier-vel, utóbbi egyben a film vágója is. A Napszállta a Laokoon Filmgroup gyártásában, a francia Playtime-mal koprodukcióban készült, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével.

1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

OFOE Filmklub - Kino Cafe mozi
2019. május 21. 18.00
A film utáni beszélgetés vendége Konkol Máté, a film egyik asszisztense, moderátor Jakab György, történelem- és médiatanár.
A filmet 35-mm-es kópiáról vetítjük.

Forgatókönyv
Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier
Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Mozinet
Színes
Készítő országok
magyar-francia