A létezés eufóriája
A létezés eufóriája
dokumentumfilm
(2019)
Rendező
Szabó Réka
Színészek
Szabó Réka, Fahidi Éva, Cuhorka Emese

Mozik:

Toldi Mozi

Megosztom

Bővebben a filmről

Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát.
90 évesen felkérést kap, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Réka, a rendező egy duettet képzel el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével. A darabban Éva és Emese életét, kettejük testét szeretné párbeszédbe hozni.
Éva gondolkodás nélkül igent mond.
Három nő, három hónap – határátlépések sorozata. Éva életének kulcspillanatai színházi jelenetekké sűrűsödnek, miközben a három nő között váratlan erejű kapcsolat szövődik.


KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

Június 1-én A Toldi Moziban, A létezés eufóriája dokumentumfilm vetítése után Szabó Réka rendező, Cuhorka Emese táncos, Kovács Claudia operatőr és Bandi beszélgetnek Éváról, közös történetükről, szerelemről, és a létezés eufóriájáról.

„Amikor reggel felkelek és kimegyek a konyhába, már az is nagy csoda, hogy vár engem ott valaki! De az, hogy a Bandika vár, az maga a csoda!" - Fahidi Éva ❤

Éva a 90-dik születésnapjára készülődött, miközben a Sóvirág című előadást próbálta és megismerkedett mostani párjával, Andrási Andorral, azaz Bandival.

Kapcsolatuk barátságként indult, majd szerelem szövődött közöttük.

Bandi végigkísérte Évát a Sóvirág előadásain, a film elkészülésén, premierjén, sikerein és aktívan támogatta küldetésében, hogy megismertesse a fiatalokat a holokauszt borzalmaival.

Andrási Andor vegyész, fizikus a Sztehlo-gyerekek voltunk könyv szerkesztője.

A vetítés apropója, hogy húsz év után megszűnik a Tünet Együttes független előadóművészeti társulat, melynek alapítója és művészeti vezetője a film rendezője, Szabó Réka.
Bemutatás időpontja
Forgalmazó
ELF Pictures
Színes