IV. Ars Sacra Filmfesztivál - Visszafogadjuk-e  gyilkosokat? + Isten a rácsok mögött + A hit kiárusítása
IV. Ars Sacra Filmfesztivál - Visszafogadjuk-e gyilkosokat? + Isten a rácsok mögött + A hit kiárusítása

Megosztom

Bővebben a filmről

Visszafogadjuk-e a gyilkosokat?

rövid dokumentumfilm
rendező: Ágnes Rajacic, gyártási év: 2019, játékidő: 20 perc

Az Iszlám Állam lassú felszámolásának következménye a harcosok visszatérése Észak-Afrikába.Rajacic Ágnes 2018. nyarán járt utána annak, hogyan vélekednek a helyiek arról, hogy egy tuniszi fiatalember Szíriába utazott, és beállt harcosnak az Iszlám Államba. Mohamed Amin végül életét vesztette a harcokban, de az országban több ezer dzsihadista visszatérésére számítanak, ami komoly dilemmát okoz a társadalom számára.

Isten a rácsok mögött

rövid dokumentumfilm
rendező: Veres Ádám, gyártási év: 2018, játékidő: 50 perc

A fogvatartottak rehabilitációja a legtöbb országban megoldatlan. A visszaesők aránya Magyarországon közel 50 százalék. E problémán segítve, 2014-től a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben is elindult a börtön-cursillo, amely néhány országban már figyelemre méltó eredményeket ért el. A módszer lényege: a három napos intenzív "lelkigyakorlat" alatt az elítéltek szívébe Istent "becsempészni". A főszereplőink sorsa mellett, a cursillo segítségével elindult változásból is ízelítőt kaphatunk.

A hit kiárusítása

rövid dokumentumfilm
rendező: Somogyi Viktória, Jeff MacIntyre, gyártási év: 2017, játékidő: 50 perc

Kis (magyar) vallási közösségek harcolnak spirituális otthonaik megóvásáért egy modernkori Dávid és Góliát történetben. Az etnikai és az amerikai plébániák aggasztó méretekben zárnak be az USA egyes részein. Ez érinti az amerikai magyar közösséget. A dokumentumfilm feltárja a templombezárások mögött húzódó igazságot és megoldási lehetőségeket kínál a templomok megmentésére annak érdekében, hogy a közösségek megőrizhessék kulturális és etnikai identitásukat, valamint e fontos közösségépítő erőt.

Belépés a pénztárban váltott ingyenes jeggyel lehetséges.

Bemutatás időpontja
Színes