IV. Ars Sacra Filmfesztivál - Senki sem selejt + Veteránfilm + Piedone nyomában
IV. Ars Sacra Filmfesztivál - Isten kezében - "Senki sem selejt!"- Portré Kardos Mihályról + Veteránfilm + Piedone nyomában

Megosztom

Bővebben a filmről

Isten kezében - "Senki sem selejt!"- Portré Kardos Mihályról

rövid dokumentumfilm
rendező: Nagy-Bozsoky József, gyártási év: 2019, játékidő: 26 perc

Kardos Mihály atya 2002-ben elveszítette egyik lábát, és 2015-ben a másikat is amputálni kellett. Lakhatott volna egy idős papokat ellátó otthonban, de máshogy döntött. A Máltai Szeretetszolgálat Szegedi Hajléktalanellátó Központjába költözött, hogy osztozzon a beteg hajléktalanok sorsában. Az ő sorsát, lelki erejét és hitvallását mutatja be a film.

Veteránfilm

rövid dokumentumfilm
rendező: Hernáth Csaba, gyártási év: 2018, játékidő: 50 perc

A Veteránfilm két különleges idős urat mutat be, akiknek gyerekkori szenvedélyük a repülés. Vadászpilótaként túlélték a II. Világháború borzalmait, a szocializmus megalkuvásait, de megtalálták a helyüket a rendszerváltás utáni Magyarországon is. Sosem politikai ideológiák vezették őket, hanem az adott körülmények között igyekeztek boldogulni. Derűs bölcsességük múlhatatlan példa.

Piedone nyomában

egész estés dokumentumfilm
rendező: Király Levente, gyártási év: 2018, játékidő: 55 perc

Bud Spencerről kevesen tudják, hogy mélyen vallásos, példás családapa volt, aki 6 nyelven beszélt és három egyetemre járt, kampányolt vakokért és gyengénlátókért, a háború- és kábítószer használat ellen emelte fel a hangját, sőt az UNICEF nagykövetének is megválasztották. A legendás színész emberi értékeit bemutatni kívánó film egyaránt szolgálja az európai keresztény értékeket és példát mutat egy olyan korban, ahol a szolidaritás és az erkölcsi értékek kiveszőben vannak.

Belépés a pénztárban váltott ingyenes jeggyel lehetséges.

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
magyar