IV. Ars Sacra Filmfesztivál - A ferencvárosi denevérember + Nem tudom, halljátok-e ti is? + A Mandák Ház lelkésze
IV. Ars Sacra Filmfesztivál - A ferencvárosi denevérember + Nem tudom, halljátok-e ti is? + A Mandák Ház lelkésze

Megosztom

Bővebben a filmről

A ferencvárosi denevérember

rövid dokumentumfilm
rendező: Kőváry Dániel, gyártási év: 2018, játékidő: 14 perc

A 36 éves, édesanyjával élő, nyomdász végzettségű, jelenleg munkanélküli Krisztián éjszakánként denevérjelmezt húzva az utcákat, klubokat, szórakozóhelyeket járja - a drogozás és az erőszak ellen küzd, segít a hajléktalanokon, bajbajutott polgárokon, részeg fiatalokon és akin csak tud. Ha valahol igazságtalanságot, erőszakot, helytelen viselkedést lát, közbelép, rendet tesz, rászól az illetőkre, mely szokatlan külsejének köszönhetően általában elégnek szokott bizonyulni...

Nem tudom halljátok-e ti is?

rövid dokumentumfilm
rendező: Takács Edina, gyártási év: 2019, játékidő: 32 perc

Gondolatok, érzések, külső és belső hangok, monológok hangjai melyeket sokszor mindannyian hallunk magunkban. Vajon hol húzódik a határ, amelyen túl megbélyegzés várja mindazokat, akik belső hangjaikat jobban, erősebben hallják? A film négy, önmagát esendőségei ellenére vállaló, bátor hétköznapi ember humoros és keserű élethelyzetein keresztül kutatja a választ ezen kérdésekre.

A Mandák Ház lelkésze

egész estés dokumentumfilm
rendező: Takács Mária, gyártási év: 2019, játékidő: 70 perc

Bolba Márta a 8. kerület evangélikus lelkésze, szegények támogatója, a társadalmi egyenlőség mélységes híve. Házában békét teremt, a hivatalban és az utcán véleményt formál, egyházában a szociálisan érzékeny elveket képviseli. A film a lelkésznő és a gyülekezete egy évének jellemző állomásait követi.

Belépés a pénztárban váltott ingyenes jeggyel lehetséges.

Bemutatás időpontja
Színes