Egy este Puccinivel - Jonas Kaufmann a milánói Scalában
Egy este Puccinivel - Jonas Kaufmann a milánói Scalában
Jonas Kaufmann - An Evening with Puccini
koncert

Megosztom

Bővebben a filmről

Egy este Puccinivel – Jonas Kaufmann koncertje a milánói Scalából

2015 júniusában a német tenor, Jonas Kaufmann az itáliai nagyopera szentélyében, a Milánói Scalában lépett színpadra az év egyik legjobban várt előadásán, ahol Puccini legnépszerűbb áriáit adta elő a Scala Filharmonikusok kíséretével. Produkciójával teljesen elkápráztatta közönséget, az előadás kirobbanó sikerét az öt ráadás szám mellett a szűnni nem akaró ováció jellemezte.

Ez a legendássá vált előadás áll az Egy este Puccinivel című látványos koncertfilm középpontjában, amely az előadás mellett betekintést nyújt Puccini életének és munkásságának részleteibe is, Kaufmann narrációjával ritka archív felvételek is megelevenednek a vásznon.

A koncerten Puccini operáinak jól ismert dallamai csendülnek fel, részletek a Tosca, a Manon Lescaut és A Nyugat lánya és a Turandot előadásából, köztük a ‘Nessun Dorma’ című ária, amiről Kaufmann így nyilatkozott:

„A Nessun Dorma világ legkedveltebb áriája. A Három Tenor legendássá vált első koncertje, ahol ez a dal is felcsendült, alig pár nappal előzte meg a huszonegyedik születésnapomat. Hosszú időn keresztül nem is vettem a bátorságot, hogy elénekeljem, annyira megbabonázott az áriából áradó varázslat. Még ma is libabőrös leszek, ha hallom.”

Jonas Kaufmann egyike a legnagyobb ma élő tenoroknak. A kritikusok által nagyra tartott, erőteljes, tiszta és sokoldalú hangját, tökéletes énektechnikáját a világ legnevesebb operaházaiban ünnepli a közönség. Hibátlan hangja mellett megvan az a ritka adottsága, hogy teljes mértékben képes átadni magát minden egyes szerepének. Az ebből fakadó, hiteles előadásmódja a Scalában előadott válogatásprogram során különösen érvényesül, mivel számos különböző Puccini-operából adott elő áriákat. A koncerten közreműködik a Teatro alla Scala zenekara, vezényel Jochen Rieder.

A koncertfilmet az Emmy-díjas Brian Large rendezte, akinek a nevéhez az elmúlt negyven évben számtalan komolyzenei előadás filmfelvétele fűződik, többek között a Metropolitan Opera élő közvetítései közül is több produkció.

Az előadás hossza 2 óra 36 perc.

Műsor:

Lidércek – Ecco la casa... Torna ai felici dì ...Preludiom és La Tregenda
Edgar – Orgia, chimera dall’occhio vitreo – III. felvonás Preludiom
Manon Lescaut – Donna non vidi mai, Intermezzo, Ah! guai a chi la tocca! ... No! pazzo son! Guardate!
Tosca – E lucevan le stelle – III. felvonás Preludiom
Madama Butterfly – Intermezzo
A Nyugat lánya – Una parola sola! ... Or son sei mes
Angelica nővér – Intermezzo
Turando – Nessun Dorma

Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Pannónia Szórakoztató Kft.
Színes