BKFM - CURTIZ, a magyar aki felforgatta Hollywoodot
CURTIZ, a magyar aki felforgatta Hollywoodot

Megosztom

Bővebben a filmről

November utolsó napjaiban mintegy húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest - A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete.​​

8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál​
2019. november 27. - december 1.​
Puskin mozi, Művész mozi​
www.zsifi.org

Rendező: Topolánszky Tamás Yvan
Forgatókönyvíró: Topolánszky Tamás Yvan, Bak Zsuzsanna
Operatőr: Dévényi Zoltán
Zene: Subicz Gábor
Szereplők: Bordán Lili, Caroline Boulton, Barabás Nikolett, Björn Freiberg, Dobos Evelin, Scott Alexander Young
Műfaj: életrajzi dráma/biography, drama
Gyártó cég: Halluci-Nation, JUNO11 Pictures, Sparks

1942. Az Egyesült Államok éppen a II. Világháború küszöbén áll, amikor a magyar származású filmrendező, Kertész Mihály (Michael Curtiz) Casablanca című romantikus filmjét forgatja. A háborús propagandát támogatandó az állami vezetés hivatalnokokat rendel a készülő filmek felügyeletére, mely a rendezőt számos akadály elé állítja. A forgatás során magánéleti kihívásokkal is szembetalálja magát: Magyarországon maradt nővére fenyegetettségének híre és váratlanul felbukkanó lányával való viszontagságos kapcsolata nem várt fordulatokat hoz a Casablanca számára... A különleges képi világú életrajzi dráma a 42. Montréali Nemzetközi Filmfesztiválon fődíjat nyert.

A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál teljes programja>>>

Felirat nyelvek