14. Verzió - Vándorbatyu + Várakozás
14. Verzió - Vándorbatyu + Várakozás
Bag Mohajer - Refugee Bag + The Wait
dokumentumfilm
Rendező
Adrian Oeser
Emil Langballe

Megosztom

Bővebben a filmről

Vándorbatyu

A film három afgán fiatalember élettörténetét és menekülését meséli el, akik jelenleg a Vándorbatyu elnevezésű projektben dolgoznak: utazótáskát készítenek a Leszbosz szigeténél partra sodort csónakokból és mentőmellényekből. A táskákkal együtt lélekben ők is utaznak, olyan helyekre, ahova amúgy nem juthatnak el.

Várakozás

Okos, szép és népszerű, jól tanul és tehetséges focista. A 14 éves Rochsar mégis gyötrődik. Öt évvel ezelőtt menekült szüleivel és idősebb testvéreivel Dániába. Afganisztánban veszélyben volt az életük, de az egész család azóta is tartózkodási engedély nélkül él Dániában. A kitoloncolás veszélye minden nap fenyeget. Rochsar-ra, a család legfiatalabb tagjára nehéz szerepet osztott a sors. Ő beszél egyedül folyékonyan dánul, ezért ő tartja a kapcsolatot az ügyvédekkel és a bevándorlási hivatallal. De elbírja-e ezt a terhet egy tizenéves lány? A barátok, a szomszédok és az ismerősök segítenek, de a menekültpolitika sokszor könyörtelen.

A 14. Verzió teljes programja>>>


Bag Mohajer - Refugee Bag

This film tells the stories of three young Afghan men working on the project "Bag Mohajer", Refugee Bag. With the help of a German designer they make bags out of the boats and life jackets that have washed up on the Isle of Lesbos. Pouring themselves into their work, these refugees produce bags that travel to places they themselves can't access.

The Wait

She's smart, popular, and a natural talent on the soccer field, but 14-year-old Rokhsar is deeply distressed. Five years after fleeing Afghanistan for Denmark, her family is still in danger. They live without a residence permit and the threat of deportation looms over their everyday lives. Not only is Rokhsar the youngest, she is the only member of the family who can read and speak Danish, placing the burden of communicating with the authorities on her shoulders. Can a teenager bear such a difficult task? Friends, neighbors and acquaintances offer their assistance, but the asylum policy is often merciless.

Full program>>>

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
német, dán