14. Verzió - Lány-szívvel + Daniel
14. Verzió - Lány-szívvel + Daniel

Megosztom

Bővebben a filmről

Lány-szívvel

A hét éves Norinak meglehetősen világos: ő egy lány, mert lány-szíve van. De a teste fiú-test. Öt éven át anya és fia jelentéktelennek tűnő dolgokról vitatkozott: a nadrágok és ingek színe hirtelen fontossá vált, aztán a fiú már csak szoknyát és ruhát volt hajlandó felvenni, és csatot rakott az akkor még rövid hajába. A szomszédok pletykálni kezdtek. Aztán egy nap a fiú elmondja legkedvesebb álmát az anyjának. Egy varázsló a péniszét vaginává változtatja, hogy „igazi” lány lehessen. Ekkor Josephine felismeri, hogy nem fia van, a fiú sosem létezett – mégis van gyermeke, egy lány. Az anya rájön, újra kell kezdeni, hogy a lánya boldogan nőjön fel. A dokumentumfilm Nori és az anyja küzdelmét mutatja be, hogy a lány a társadalmi normán túl is boldog életet élhessen. Egy film arról, milyen lánynak lenni.

Daniel

A főszereplő tizenéves, Down-szindrómás fiú a szünidőket egy táborban tölti. A kamera Daniel és barátai tábori mindennapjait követi és legintimebb beszélgetéseiket is rögzíti. A srácok a szerelemről beszélgetnek, valós és elképzelt barátnőkről, és vágynak rá, hogy megtalálják életük szerelmét. Megbeszélik, mit jelent a gyengédség, a közelség, az apró jelek és a nagy remények. “Mit ad a közelség?” “Hogyan lehet kifejezni a szerelmet?” – a válaszok keresése az érzelmek univerzális dimenzióját tárja elénk.

A 14. Verzió teljes programja>>>


Girl-Hearted

It's quite clear to 7-year old Nori: she is a girl because she has a girl's heart, but her body is that of a boy. For five years, mother and son argued about his appearance. The neighbors start gossiping. Then one day, the boy reveals to his mother that he wants a wizard to turn his penis into a vagina so he could be a “real” girl.  Josephin realizes that she doesn’t have a son, that he never existed – but that there is still a child, a daughter. It becomes clear that she will have to break new ground to see her daughter grow up happy. The documentary portrays the conflict young Nori and her mother face in trying to enable a life worth living outside of the norm. A film about being a girl.

Daniel

The camera follows Daniel, a teenager who spends his holidays at a camp for people with Down Syndrome, as he and his friends engage in even the most intimate conversations. The boys talk about current and imaginary girlfriends, and express their dreams of finding love. They speak of the meaning of tenderness, proximity, small signs and big hopes. Their search for answers to questions about personal relationships opens a universal dimension of human emotions.

Full program>>>

Színes
Készítő országok
Szinkron nyelvek