14. Verzió - Iborfia + Kanzoli
14. Verzió - Iborfia + Kanzoli
95 perc,
Rendező

Megosztom

Bővebben a filmről

Iborfia

Iborfia ma Magyarország legkisebb települése, amely már csak árnyéka egykori önmagának. A pár megmaradt lakó mind idős ember, a házak zöme pusztulásra ítélve üresen áll. Móricz úr világéletében itt élt. Most azzal a kérdéssel szembesül, engedjünk-e be menekülteket az országba? A különleges, költői dokumentumfilm Iborfia példáján keresztül a mai Magyarország morális állapotáról fest képet.

Kanzoli

Ruzsa Rémusz a Délibáb című Hajdu Szabolcs-film szereplőválogatása során megkapta Kanzoli szerepét. Miután örömmel elvállalta azt, a korábbi egyeztetések alapján a film egyik asszisztense érte megy Romániába, a forgatási helyszíntől 800 kilométerre fekvő Köpecbányára, hogy elvigye a forgatásra. Az egyszerűnek látszó feladat kivitelezése azonban nem várt ellenállásba ütközik, és két nappal a forgatás előtt kezdetét veszi egy sziszifuszi küzdelem a helyi lakosokkal.Toldi

+Beszélgetés a filmkészítőkkel

A 14. Verzió teljes programja>>>


Iborfia

The controversial, Hungarian referendum on the refugee crisis as seen from the country's smallest village.

Kanzoli

On a mission to recruit an amateur actor to play a villain in a new Hungarian film, the director's assistant travels to a Transylvanian Roma community and things do not go as planned.

+Q&A with filmmakers

Full program>>>

Készítő országok