14. Verzió - Elválasztva + Por
14. Verzió - Elválasztva + Por
76 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

Elválasztva
"A gyámügy úgy határozott, hogy elveszi az anyától öt gyerekét, és a testvéreket nevelőszülőknél helyezi el. A rendező a gyerekekkel tart, amikor elviszik őket új családjukhoz, és utána is rendszeresen felkeresi őket. Ugyanakkor az anya életét is nyomon követi, aki eltökélte, hogy visszaszerzi gyerekeit. A film különlegessége, hogy mindegyik felet megszólaltatja, bemutatja mind a gyerekek, az édesanyjuk és a nevelőszülők küzdelmét. Az édesanya és a nevelőszülők egyaránt szeretik a gyerekeket, de egész mást gondolnak felnevelésükről. De ki döntheti el, hogy mi a legjobb nekik?

Por

Telente nepáliak és indiaiak ezrei kelnek útra, hogy a Nepál-szerte működő téglagyárakban dolgozzanak. A napszámosok között sok a gyerek, akik otthont, iskolát hagynak hátra – nemegyszer örökre – a pénzkereset kedvéért. Az etnográfiai megközelítésű film arra kíváncsi, miről álmodnak és mire vágyakoznak a téglaégetőkben robotoló tinédzserek.    

+ beszélgetés a Por rendezőjével

A 14. Verzió teljes programja>>>


Seperated

" The Hungarian Child Protective Services places five siblings with a foster family after determining that their biological mother does not sufficiently provide for them. The film follows the children and their biological mother, who is determined to reunite her family. With rare access to all parties involved, the documentary captures the struggles of the children, their biological mother, and their foster parents. Both sets of parents love the children, but remain deeply divided on what they need for their future. Who is to decide what is best for these children?

Dust

Every winter thousands of Nepalis and Indians migrate to various parts of Nepal to work in brick factories. Many of these laborers are children who leave their homes and schools, some forever, to engage in hard labor. This ethnographic film asks the children working in the brick kilns of Nepal about their dreams and desires.

+ Q&A with Dust director

Full program>>>

Színes
Készítő országok