14. Verzió - Daniel + Vándorbatyu + Kisvárosi cowboyok
14. Verzió - Daniel + Vándorbatyu + Kisvárosi cowboyok
83 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

Daniel

A főszereplő tizenéves, Down-szindrómás fiú a szünidőket egy táborban tölti. A kamera Daniel és barátai tábori mindennapjait követi és legintimebb beszélgetéseiket is rögzíti. A srácok a szerelemről beszélgetnek, valós és elképzelt barátnőkről, és vágynak rá, hogy megtalálják életük szerelmét. Megbeszélik, mit jelent a gyengédség, a közelség, az apró jelek és a nagy remények. “Mit ad a közelség?” “Hogyan lehet kifejezni a szerelmet?” – a válaszok keresése az érzelmek univerzális dimenzióját tárja elénk.

Vándorbatyu

A film három afgán fiatalember élettörténetét és menekülését meséli el, akik jelenleg a Vándorbatyu elnevezésű projektben dolgoznak: utazótáskát készítenek a Leszbosz szigeténél partra sodort csónakokból és mentőmellényekből. A táskákkal együtt lélekben ők is utaznak, olyan helyekre, ahova amúgy nem juthatnak el.

Kisvárosi Cowboyok

Dylan zűrös, izgága 14 éves fiú. Clondalkinban, Nyugat-Dublin e hírhedt negyedében él, ahol sok a probléma és kevés a kilátás. Néhány kamasz, kiutat keresve a drogból és a bajból, szokatlan hobbit űz: bár Írországban ez illegális, vadlovakat szelídítenek és lovagolnak meg, afféle városi kovbojként. Élete egy sötét szakaszában Dylan kötődni kezd egy fehér kancához, elfogja a barátaival és Shellynek nevezi el az anyja után, aki nemrég halt meg.

A 14. Verzió teljes programja>>>


Daniel

The camera follows Daniel, a teenager who spends his holidays at a camp for people with Down Syndrome, as he and his friends engage in even the most intimate conversations. The boys talk about current and imaginary girlfriends, and express their dreams of finding love. They speak of the meaning of tenderness, proximity, small signs and big hopes. Their search for answers to questions about personal relationships opens a universal dimension of human emotions.

Bag Mohajer - Refugee Bag

This film tells the stories of three young Afghan men working on the project "Bag Mohajer", Refugee Bag. With the help of a German designer they make bags out of the boats and life jackets that have washed up on the Isle of Lesbos. Pouring themselves into their work, these refugees produce bags that travel to places they themselves can't access.

Urban Cowboys

Dylan is a restless and troubled 14-year-old boy living in Clondalkin, a notorious district in West Dublin where there are more problems than prospects. Yet, some of the teenage boys there find a way out of drugs and trouble by becoming “urban cowboys” who illegally tame and ride wild horses. During a dark period in his life, Dylan becomes attached to a white mare he names after his recently-deceased mother. His grandparents, who are raising him, try to maintain discipline, but soon recognize what the animal means to their grandson.

Full program>>>

Színes