14. Verzió -  Altair Guimarães három kilakoltatása + Nem szegényeknek való vidék
14. Verzió - Altair Guimarães három kilakoltatása + Nem szegényeknek való vidék
73 perc,

Megosztom

Bővebben a filmről

Altair Guimarães három kilakoltatása

"Altair Guimarães története három kilakoltatást ölel fel. Rio de Janeiro hatmilliós lakosságának több mint negyede él ún. favelákban: az informális lakóhelyek felett állandóan ott lebeg a kilakoltatás veszélye, miközben a dzsentrifikáció egyre többeket szorít ki a város peremére. Altair élete és az urbánus változások párhuzamosan futnak: a film a lagúna menti idilli gyermekkortól kezdve az ""Isten városaként"" ismert veszélyes környék érintésével a 2016-os nyári olimpia kedvéért történő, Vila Autrodomóból való erőszakos kilakoltatásokig követi embert és városát. Élethosszig tartó küzdelem a szülővárosban való maradás jogáért."   

Nem szegényeknek való vidék

Mi van akkor, ha az állam nem szolgálja egyenlően a polgárok érdekeit? Hogyha az egyenlőtlenség elfogadottá válik, és a leginkább kiszolgáltatottakat magukra hagyják megélhetés és otthon nélkül, jogfosztottan saját hazájukban? A Város Mindenkié elnevezésű szervezet hajléktalan és középosztálybeli aktivistái kizárólag törvényes eszközökkel küzdenek céljaik eléréséért, ennek ellenére mégis folyamatosan falakba ütköznek, helyzetüket pedig tovább nehezíti, hogy meghal két munkatársuk. Az közösség ereje azonban egyben tartja a csapatot, a demokrácia, a szolidaritás, a méltóság és a valahova tartozás élményét nyújtva tagjainak egy olyan társadalomban, amely egyre távolabb kerül ezektől az értékektől.

+ beszélgetés a rendezővel

A 14. Verzió teljes programja>>>


One Man, One City, Three Evictions

The story of Altair Guimarães, evicted three times in his hometown of Rio de Janeiro, Brazil. Over a quarter of Rio’s six million people live in informal settlements, known as favelas, and face the constant threat of eviction as gentrification pushes the poorest residents to the margins. From an idyllic childhood on the edge of a lagoon, through the violent neighborhood known as the ‘City of God’, to the dramatic evictions from Vila Autrodomo in the name of the Olympic games, the story of Altair runs parallel with the story of Rio. He has become a fighter through his life-long quest to put down roots in the city of his birth.

No Country for the Poor

With the support of the NGO "City for All", Hungary's homeless initiate a campaign against the criminalization of homelessness to defend justice and dignity for everyone. Hungarian Panorama

+ Q&A with director

Full program>>>

Színes
Készítő országok