TÁNCELŐADÁS

Megosztom

TÁNCELŐADÁS

Egy lépés csupán, hogy a színházi környezetből átkerüljünk… a mozi világába. A film bennünk, velünk játszódik. Akár helyszínként, mesélőként vagy tükörként jelenik meg, állandó szereplőjévé válunk. Igazi összművészeti előadás, a kortárs tánc és filmművészet összefonódásából.

2011. november 14-én a Művész mozi ad teret, hogy két nagyszerű film a Fekete hattyú és a Blue Velvet „életre keljen”. Két előadással folytatódik a Meztelen vacsora preformansz sorozat!

FEKETE HATTYÚ

Koncepció és koreográfia: Nemes Zsófia
Táncművészek: Hucker Kata, Rónai Attila, Túri Lajos, Varga Kinga, Zsíros Gábor
Zene: Gergely Attila
Mozgókép: Izsó Miklós

Valóság és illúzió. Átúszunk valóból illúzióba, észrevétlen, magunk sem érzékelve a változást. Saját világunkat megélve, egy zárt világba, egy elképzelt valóságba érkezve. Sokszor nem tudjuk megkülönböztetni a valót az illúziótól. Egyszer csak rádöbbenünk, hogy ez nem a való, csak egy vízió, és akkor újra jön egy reális tény, amely elbizonytalanít. Cél a megélés, mely úgyis belső és szükségszerű. Mindenkiben benne rejlik a hattyú, legyen az fekete vagy fehér.

BLUE VELVET

Koncepció és koreográfia: Nemes Zsófia
Zene: Gergely Attila
Táncművészek: Baranyai Réka, Hucker Kata, Szabó Zoltán, Túri Lajos, Varga Kinga, Zaka Tamás, Zsíros Gábor, Mezei Bence
Mozgókép: Izsó Miklós

A felszín alatt megbúvó kettősségek, amelyek az élet ízét adják, egy-egy helyzet kétélűsége, amely egyszerre keserű és édes, savanyú és sós. A csillogás mögött húzódó rohadás és mocsok. Irónia sétál az utcán, és eszik az étteremben, integet a tűzoltó kocsiról felénk, a fekete fehér dalmata kutya mellől. A filmben sorra fény derül mindenre, - az előadás inkább csak reflektál rá, helyzeteket teremt, amelynek a film az alapja.

Időpont: november 14. 20.00
Jegyár: 1250 Ft (kedvezmények nem érvényesek)
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

További információ, szereposztások és friss hírek:

www.pr-evolution.hu.

http://www.facebook.com/prevolution.dance.company