Humen Fesztivál 2021 – Szivárvány szélesvásznon
-

Megosztom

Humen Fesztivál 2021 – Szivárvány szélesvásznon

Idén szeptemberben már hatodik alkalommal rendezi meg a Humen Magazin a mára hagyománnyá váló őszi kulturális LMBTQ fesztivált. A programban vár minket egy filmhét a Művész és a Corvin moziban, kiállítás a magyar és közép-európai LMBTQ történelemnek szentelve, de ezen túl kortárstánc-előadások és gasztronómiai események is szerepelnek a programban.

A Humen Fesztivál keretében 8 olyan alkotás kerül vetítésre, amely itthon még nem volt látható szélesvásznon. Vígjáték, road movie, musical, dráma, dokumentumfilm – a műfaji sokszínűségnek köszönhetőnek bárki találhat köztük kedvére valót.

A vetítések sorát a hazai premier előtt egy nappal az angol Szupernóva nyitja Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével, míg a zárófilm egy igazi szenzáció, a Mindenki Jamie-ről beszél című zenés film. Az azonos című, nagy sikerű színházi musical filmváltozata a világpremierrel egy időben kerül vetítése itthon, egyetlen estén. A filmek között találunk politikailag nem teljesen korrekt vígjátékot egy német-izraeli szerelmespárról (Kóser csók), Európa gyönyörű tájain végigvonuló road movie-t (Férfi válaszokkal), de a muminok legendás alkotója, a finn Tove Jansson is feltűnik majd a Tove című életrajzi filmmel.

A Humen Fesztivál további programjai augusztus utolsó hetétől megtalálhatóak a humenfesztival.hu oldalon.