Boldog Szülinapot, Budapest!
-

Megosztom

Boldog Szülinapot, Budapest!

Stand-up est, impró színház, filmpremier, koncertek – főszerepben a szülinapos Budapest!

Közel 150 éve egyesült Buda, Pest és Óbuda, és létrejött az a város, amelybe beleszülettünk, amelyben ma is élünk. Ünnepeljünk együtt november 18-án a főváros 5 művészmozijában!

A Corvin moziban felhőtlen nevetés vár: a Comedy Central kifejezetten erre az alkalomra hívta össze a stand-up nagymestereit, többek között Litkai Gergelyt, Ács Fruzsinát, Csenki Attilát és Szupkay Viktort, hogy osszák meg legviccesebb történeteiket Budapestről, a fővárosi életről.  Emellett koncertekkel és klasszikus mozis programmal is várunk, zenél a Mayberian Oldschool és a Budabeats, a Budapest Retró vetítése pedig visszarepít a főváros korábbi évtizedeibe.

A Toldiban premier előtt láthatod  a Larry-t, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmjét, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével.

A rap-karrierbe kezdő vidéki fiú, Ádám története nemcsak a filmvásznon, de élőben is megelevenedik: ezen a napon kerül sor a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntőjére is.

A Puskin moziban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit – és közhelyeit –  nem mindennapi improvizációs játékával, a Tabánban a Heti Fortepan szerzőitől hallhatod kedvenc városi sztorijaikat, szigorúan Fortepan képekkel illusztrálva, a Művészben pedig a budapesti zenei szcéna elevenedik meg a BP Underground filmjein.

A november 18-i programsorozat egyben a Budapest 150 emlékév kezdetét is jelenti; legyünk büszkék az elmúlt másfél évszázadra! Ünnepeljük meg együtt, hogy idén belép a 150. évébe. Boldog szülinapot, Budapest!