19. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
-

Megosztom

19. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

A 19. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált november 8-20. között rendezik meg Budapesten és öt vidéki városban a mozikban, majd országszerte online.

Világunk számtalan aktuális kérdésére és égető témájára keresi a választ a fesztivál 75 kreatív dokumentumfilmje, amelyek legtöbbje először lesz látható Magyarországon, de látható lesz nemzetközi és világpremier is. A 75 film tíz szekcióban mutatkozik be: Nemzetközi verseny, Diák- és elsőfilmes verseny, Magyar verseny, Ózd: a munkásosztály alkonya, Szolidaritás UA, Képkereső, Antropocén, Diák Verzió, AniDoc: Primanima x Verzió és Vektor VR

A mozikban Budapestennovember 9-16. között lehet megnézni a filmeket, míg Budapesten kívül a Szabad Terekkel karöltve Debrecenben, Szombathelyen, Pécsett, Szegeden és Kecskeméten vetítenek válogatásokat a filmekből. A fesztivál online filmtára, a Verziótéka november 14-20. között várja azokat, akik online szeretnének csatlakozni a 19. Verzióhoz.

A Verzió a DocuDays UA filmfesztivállal közösen friss ukrán dokumentumfilmeket is bemutat, amelyek a háború borzalmain túl különleges emberi történeteket helyeznek előtérbe a kifejezetten ukrán filmeknek dedikált, a Szolidaritás UA szekcióban. 

A Verzió keretében teret kapnak a dokumentarista megközelítés új formái is, a filmes műfajok határterületen mozgó alkotások. Így a programba visszatér a Vektor VR szekció, amelynek keretében olyan friss nemzetközi VR-alkotásokat állítanak ki, amelyek egy-egy új nézőpontot kínálnak különböző problematikák értelmezésére: a nézők/élményszerzők az emberi érzelmek és motivációk belső világába valamint ritkán látható helyszínek, élethelyzetek kontextusába is betekintést kaphatnak. Ezentúl idén debütál előszőr a Verzió és a Primanima közös animációs filmes szekciója, az AniDoc. A szakmai programok iránt érdeklődők további részleteket a fesztivál weboldalán találhatnak.

Jegyek és bérletek 2022. október 27-től kaphatók. 

Fesztiválbérlet: 6000 Ft
Egy fesztiválbérlet 5 különböző vetítésre érvényes. Előadásonként egy jegy kiváltása lehetséges bármely helyszínen (Toldi, Művész, Kino Café). A bérlet a Nyitóestre nem érvényes.  

Mozijegy: 1800 Ft

Kedvezményes jegy: 1300 Ft (diák/nyugdíjas/pedagógus)
Kedvezményes jegy a mozik pénztáraiban igényelhető 65 év felettieknek, illetve diák-, és pedagógus igazolvány felmutatásával. A mozik honlapján kedvezményes jegy kiváltására a diákjegy kiválasztásával van lehetőség.

Szolidaritási jegy: 1800 Ft
Válts ki egy jegyet a pénztárban, és hagyd az önkénteseknél! Az előre váltott jegyet bárki kiválthatja mások számára. A jegyet bárki felveheti, aki szeretne moziba menni, de nem tudja megvenni a jegyet.