Royal Opera House - Don Giovanni
Royal Opera House - Don Giovanni
opera

Megosztom

Bővebben a filmről

Az előadás hossza: 3 óra 30 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Zene: Wolfgang Amadeus Mozart
Rendező: Kasper Holten
Karmester: Hartmut Haenchen
Don Giovanni – Erwin Schrott
Leporello – Roberto Tagliavini
Donna Anna – Malin Byström
Donna Elvira – Christine Rice
Don Ottavio – Daniel Behle
Zerlina - Louise Alder
Commendatore – Lars Woldt
Masetto – Leon Košavić

A Royal Opera új évadja Mozart magával ragadó mesterművével kezdődik, amelyben megismerhetjük Don Giovannit és a nőket, akiket elcsábít, majd a keserű bosszút, amely elől ő sem menekülhet.

Cselekmény
Az impulzív és karizmatikus Don Giovannit, a megrögzött csábítót hű szolgája, Leporello minden bajból kisegíti, ám amikor a címszereplő gyilkosságot követ el, olyan sötét erők szabadulnak el, amelyek fölött neki sincs hatalma. Don Giovanni a tőle megszokott kapzsisággal folytatja korábbi életét. A meggyilkolt férfi szellemétől kísértve úgy dönt, vacsorára hívja őt. A szellem arra kéri, bánja meg bűneit – ám Don Giovanni erre nem hajlandó.

Háttér
A Don Giovanni Mozart és Lorenzo da Ponte szövegíró második nagyszabású közös munkája (a Figaró házassága után, a Così fan tutte előtt), mely az 1787-es bemutató óta minden alkalommal úgyanúgy rabul ejti a közönséget. Az opera műfajához képest szokatlan módon ez a mű tragédia és komédia tökéletes ötvözete; a nagy hatású drámát mesterien egészíti ki a dicső muzsika, valamint a csábító főhős lenyűgözően összetett karaktere.
Kasper Holten rendező 2014-ben dolgozta fel első alkalommal Mozart remekművét a Royal Opera számára, olyan művészt választva Don Giovanni szerepére, aki kreatív adottságainak köszönhetően képes elvarázsolni közönségét. A látványos díszletet a díjnyertes Es Devlin álmodta meg, Luke Halls ötletes videóinak segítségével pedig a karakterek gondolataiba és érzelmeibe is beleláthat a közönség. Az előadás lelke azonban tagadhatatlanul Mozart zseniális zenéjének innovatív szépsége.

A Royal Opera House 2019/2020 évad teljes programja>>>

Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Pannonia Entertainment
Színes
Felirat nyelvek