R.M.N.
Cristian Mungiu
dráma
(2022)
Rendező
Cristian Mungiu
Színészek
Marin Grigore, Judith State, Moldován Orsolya, Macrina Barladeanu, Rácz Endre, Bíró József, Ovidiu Crisan

Mozik:

Puskin Mozi

Megosztom

Bővebben a filmről

A román-magyar-német nyelvű alkotás a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be, szereplői között a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának magyar színészei is felbukkannak.

Közeleg a karácsony. Matthias külföldről tér vissza a havasok között fekvő erdélyi szülőfalujába. A férfi aggódik fia, Rudi miatt, és minden vágya, hogy viszontláthassa egykori szerelmét, Csillát. A faluban valami megfoghatatlan nyugtalanság és irracionális rettegés honol. Amikor a péküzembe, ahol Csilla dolgozik, felvesznek két messziről érkezett alkalmazottat, felszínre törnek a korábban rejtett indulatok.

Az R.M.N.-t a román új hullám egyik legfontosabb képviselője, Cristian Mungiu írta és rendezte, aki gyakori vendég Cannes-ban: itt mutatták be az Arany Pálmát nyert 4 hónap, 3 hét, 2 nap, a Mesék az aranykorból, a legjobb forgatókönyv díját nyert Dombokon túl és a legjobb rendező díjával kitüntetett Érettségi című filmjeit is.

Premier előtt!
2023. február 8. 19.00 - Puskin mozi
Az eseményen a rendező, Cristian Mungiu és a film két szereplője, Moldován Orsolya és Judith State is részt vesznek, majd a vetítés után Dragomán György íróval és Gyenge Zsolt filmesztétával beszélgetnek.

A szervezők az angol nyelvű kerekasztal-beszélgetéshez szinkrontolmácsot biztosítanak.

Forgatókönyv
Cristian Mungiu
Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Cirko Film
Színes
Készítő országok
román-francia-belga
Felirat nyelvek