Lore
Lore
háborús filmdráma
(2012)
Rendező
Cate Shortland
Színészek
Saskia Rosendahl (Lore) Nele Trebs (Liesel) André Frid (Günther) Mika Seidel (Jürgen) Kai-Peter Malina (Thomas) Nick Holaschke (Peter) Ursina Lardi (anya)

Megosztom

Bővebben a filmről

A második világháború végnapjaiban járunk. Ahogy a szövetségesek a végső csapást mérik a német haderőkre, úgy omlik össze a fiatal Lore (Saskia Rosendahl) és testvérei élete. A tinédzsernek rá kell döbbennie, hogy a világ, amelyben felnőtt, maga volt a hazugság: náci szülei, akiket feltétel nélkül szeretett és tisztelt, igazából háborús bűnösök.
A Fekete-erdő környékét megszálló amerikai hadsereg letartóztatja a szülőket, a 17 éves lány egyik napról a másikra a család vezetőjévé válik, az ő feladata lesz gondoskodni négy fiatalabb testvéréről. A cél: átvágni a felégetett és kifosztott Németországon, hogy 900 kilométert megtéve elérjenek a Hamburg mellett élő nagymamájukhoz. Az utazás során lassan feltárul előttük a náci propaganda hamissága, és rá kell döbbenniük, hogy az életüket csak úgy folytathatják, ha szembenéznek szüleik bűneivel.

Forgatókönyv
Cate Shortland, Robin Mukherjee
Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Mozinet
Színes
Készítő országok
német-ausztrál-angol
Felirat nyelvek