Karácsonyi mese
Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton
családi vígjáték
(2021)
Rendező
Hannes Holm
Színészek
Simon Larsson, Sonja Holm, Jonas Karlsson, Jennie Silfverhjelm, Vanna Rosenberg, Adam Pålsson, Filip Berg, Dag Malmberg, Josefin Neldén, Carla Sehn

Megosztom

Bővebben a filmről

Egy svéd kisváros a negyvenes években ünnepi fényekkel díszítve várja a karácsonyt. A városka jómódú áruháztulajdonosának fia, Karl-Bertil Johnsson a postán dolgozik, csomagokat pakol. A tizennégy éves fiú jövőjét jó előre eltervezte az apja, vár rá a családi örökség. A tinédzser egy nap véletlenül összeakad a szegény sorsú Verával, aki árvaházban tengeti hétköznapjait. A fiú rádöbben, hogy sokan vannak, akik kevésbé szerencsések és jómódúak, mint ő, ezért elhatározza, hogy titkos példaképe, Robin Hood tetteit utánozva ellopja a gazdagok karácsonyi csomagjait és elviszi azokat az igazán rászorulóknak.

A Karácsonyi mese Hannes Holm Az ember, akit Ove-nak hívtak kultrendezőjének új filmje. Tage Danielsson nemzetközi bestsellerének a mostani az első játékfilmes feldolgozása. Danielsson nemzetközi hírű író-rendező volt, akinek legismertebb alkotása a Magyarországon is kultstátuszba kerülő Picasso kalandjai volt. A Karácsonyi mesének eddig egyetlen – egészestés, animációs – feldolgozása készült, amely 1975-ös bemutatása óta az ünnepek kultikus darabja, s minden karácsonykor vetítik a svéd tévécsatornák. A Karácsonyi mese svéd ősbemutatója hatalmas sikert aratott, a közönség és kritikusok egyaránt kitörő örömmel fogadták az univerzális üzenettel rendelkező családi mesét.

Forgatókönyv
Michael Hjorth, Hannes Holm, Johan Kindblom, Tomas Tivemark
Bemutatás időpontja
Forgalmazó
Vertigo Média Kft.
Színes
Készítő országok
svéd
Szinkron nyelvek