Humen Fesztivál 2019 - Rövid történet a zöld bolygóról
Humen Fesztivál 2019 - Rövid történet a zöld bolygóról
Breve historia del planeta verde
dráma
(2019)
Rendező
Santiago Loza
Színészek
Romina Escobar, Paula Grinszpan, Luis Soda

Megosztom

Bővebben a filmről

Tania egy transz lány, aki Buenos Aires diszkóiban lép fel. A meleg Pedro csak tánc közben érzi szabadnak magát, a pincérnő Daniela pedig épp egy szakításon van túl. Ők hárman a legjobb barátok, és amikor Tania nagymamája meghal, együtt indulnak az örökséget képező vidéki házba. Itt derül ki, hogy utolsó éveiben a nagymamának egy földönkívüli lény volt a társasága. A nagymama utolsó kívánsága, hogy a lényt Tania vigye vissza oda, ahol az először megjelent. Ahogy a három barát útra kel az ismeretlen hely felé, a nehéz terepen le kell győzni saját félelmeiket, mielőtt túl késő lenne.

„Sok olyan dolog létezik, amit nem is tudunk elképzelni” - a veterán argentin rendező, Santiago Loza szó szerint a földöntúli elfogadás mellett tesz hitet. Három hőse marslakóként bolyong a nagyvárosban, az óriási metropolisz elidegenített közegében. Amikor a vidék csendjében még egy náluk is kívülállóbb teremtményre bukkannak, önfeláldozó módon indulnak a megsegítésére, mert pontosan tudják, milyen a társadalom peremén, magányosan létezni.
Santiago Loza filmjének premiere a 2019-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a legjobb LMBTQ témájú játékfilmnek járó Teddy-díjat.

A Humen Fesztivál 2019 teljes programja>>>

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
argentin
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek