8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál - RGB
8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál - RBG

Megosztom

Bővebben a filmről

November utolsó napjaiban mintegy húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest - A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete.​​

8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál​
2019. november 27. - december 1.​
Puskin mozi, Művész mozi​
www.zsifi.org

“Nem várok a nők számára szívességeket. Mindössze annyit kérek a férfiaktól, hogy eresszék a nyakunkat” – mondja Ruth Bader Ginsburg, a mára ikonná vált amerikai bírónő és aktivista. Jogi pályáján és azontúl is “RBG” már az ötvenes évektől kezdve női egyenjogúság első nagy hatású szószólója. Sokáig az amerikai Legfelsőbb Bíróság egyetlen női tagja volt, hivatali jogkörében harcolt a nemi diszkrimináció ellen. Az életéről készült dokumentumfilm az elmúlt évtizedek és korunk egyik fontos látlelete.

 

A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál teljes programja>>>

Színes
Készítő országok
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek