8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál - Leona
8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál - Leona
Leona
dráma
(2018)
Rendező
Isaac Cherem
Színészek
Naian González Norvind, Christian Vazquez, Carolina Politi

Megosztom

Bővebben a filmről

November utolsó napjaiban mintegy húsz filmre és számos kísérőprogramra, beszélgetésre ülhetnek be az érdeklődők a Művész és Puskin mozikban. A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók.
A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A filmfesztivál a Judafest - A zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozat része. A rendezvény fő támogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, a The American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete.​​

8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál​
2019. november 27. - december 1.​
Puskin mozi, Művész mozi​
www.zsifi.org

A mexikóvárosi zsidó családban felnövő Leona megismerkedik Ivánnal. A nem zsidó férfival való kapcsolata azonnal családja heves ellenállását váltja ki, a lány pedig választás előtt áll: átlép e az Iván által megnyitott kapun és beleveti magát a számára eddig ismeretlen világba, vagy szerelmét elhagyva családját és eddigi közösségét választja. A film mély érzékenységgel és rengeteg humorral mutatja be be, ahogy Leona megismerkedik saját vágyaival, lehetőségeivel és életének korlátaival.

A 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál teljes programja>>>

Bemutatás időpontja
Színes
Készítő országok
mexikó
Felirat nyelvek
Szinkron nyelvek