19. Verzió - A karmester

Megosztom

Bővebben a filmről

Bernadette Wegenstein, USA, 2021, 91’

angol nyelven, magyar felirattal / in English with Hungarian subtitles

A karmester a komolyzene világába kalauzolja a nézőt, és betekintést ad a széles nemzetközi elismerésnek örvendő, kiemelkedő karmester, Marin Alsop életébe, aki nőként elsőnek vívta ki, hogy a Baltimore-i Szimfonikus Zenekar, a São Paulo-i Szimfonikus Zenekar és a Bécsi Rádiószimfonikus Zenekar zenei vezetője lehessen. Miközben bepillantunk a színfalak mögé, magával ragad minket az a művészi tehetség és energia, amely a közönségét és a tanítványait is átjárja. A rendező és a stáb korábban soha nem látott közelségből mutatja be Marin Alsopot világkörüli koncertturnéján, legyen az São Paulóban Mozart Varázsfuvolája, Luzernban Mahler D-dúr szimfóniája, Baltimore-ban Bernstein Mass színházi darabja vagy bécsi nyitókoncertje alkalmával.

The Conductor takes the audience into the heart of classical music, and the soul of one of its top artists—internationally renowned conductor Marin Alsop, the first female music director of the Baltimore Symphony Orchestra, the São Paulo Symphony Orchestra, and the Vienna Radio Symphony Orchestra. The film gives us an all-access pass to the artistry and energy that inspires her students and awes audiences around the globe.

A vetítés után a rendezőnek személyesen tehetik fel kérdéseiket a nézők — Bernadette Wegensteinnel találkozhat a közönség. Ezt követően zártkörű koccintás a Toldi klubban, majd tovább folytatódik a Verzió Gálaest az Edith bárban.