19. Verzió - f@ck this job

Megosztom

Bővebben a filmről

Vera Krichevskaya, United Kingdom, Germany, 2021, 104’

orosz, angol és német nyelven, angol és magyar felirattal / in Russian, English and German with English and Hungarian subtitles

2008-ban Natalja Szindjeva, egy sikeres és gazdag nő úgy döntött, hogy Putyin Oroszországában független televíziós csatornát indít. Ekkor még nem sejti, hogy hamarosan egy vagyont veszít az igazság és a propaganda közötti háború frontvonalában harcolva. Szindjeva ellenzéki riportereket és LMBTQ munkatársakat vesz fel, és hamarosan a tévéállomás a politikai és szexuális szabadság magányos szigetévé válik. A Dozhd TV (más néven TV Rain) volt sokáig az egyetlen független csatorna, amely az orosz állami médiában tabuként kezelt témákról tudósított.

In 2008, Natalia Sindeeva, a successful, wealthy woman, decided to launch an independent TV station in Putin’s Russia, not knowing she would end up losing a fortune fighting on the frontlines between truth and propaganda. Sindeeva hires opposition reporters and LGBTQ staff members, and soon her station becomes a lone island of political and sexual freedom. Dozhd TV (also known as TV Rain) was, for a long time, the only independent news station to report on the issues that became taboo in Russian state-run media.