Filmek

Royal Opera House - Tell Vilmos

Royal Opera House - Tell Vilmos

/ 180p

2015. júlis 12. 14:00 | Tell Vilmos | Gioachino Rossini | Négyfelvonásos opera | Francia nyelvű | Műsoridő: kb. 3 óra (beleértve két szünetet) | Rossini utolsó operája ‒ mely sokak szerint a valaha született legizgalmasabb operanyitánnyal indul ‒ teremtette meg a francia nagyopera, a „grand opéra” műfaját. Ez a műfaj uralta a 19. század közepének operaszínpadát.

P
A Wall Street farkasa

Korhatár besorolás piktrogram

Spielberg vs Scorsese sorozat - A Wall Street farkasa

The Wolf of Wall Street
életrajzi dráma
/ 179p
/ 2013
/ f

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.

Rendező: 
Martin Scorsese
Szereplők: 
Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort) Jonah Hill (Donnie Azoff) Matthew McConaughey (Mark Hanna) Jon Favreau (Manny Riskin) Jon Bernthal (Brad) Rob Reiner (Max Belfort) Kyle Chandler (Patrick Denham) Ethan Suplee (Toby Welch)
P
Royal Opera House - Puccini: Bohémélet

Royal Opera House - Puccini: Bohémélet

Puccini: La Bohéme

2015. június 14. 14:00
Bohémélet

Giacomo Puccini | Négyfelvonásos opera

Olasz nyelvű | Műsoridő: kb. 2 óra 50 perc (beleértve két szünetet)
Az előadást felvételről, HD minőségben, eredeti nyelven vetítjük!

P
Hollywoodi Filmtörténelem - 12 majom

Korhatár besorolás piktrogram

Hollywoodi Filmtörténelem - 12 majom

12 Monkeys (Twelve Monkeys)
sci-fi
/ 125p
/ 1995
/ f

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét.

Rendező: 
Terry Gilliam
Szereplők: 
Bruce Willis (James Cole) Madeleine Stowe (Dr. Kathryn Railly) Brad Pitt (Jeffrey) Frederick Strother (L.J. Washington) Christopher Plummer (Dr. Goines)
P
München

Korhatár besorolás piktrogram

Spielberg vs Scorsese sorozat - München

Munich
történelmi dráma
/ 164p
/ 2005
/ f

Steven Spielberg részben Magyarországon forgatott nagyszabású alkotása, a München egy nemzetközi szereplőgárdát felvonultató, lebilincselő történelmi thriller, amely az 1972-es müncheni olimpián a 11 izraeli sportoló meggyilkolását követő eseményeket dolgozza fel.

Rendező: 
Steven Spielberg
Szereplők: 
Eric Bana (Avner Kaufman) Daniel Craig (Steve) Ciarán Hinds (Carl) Mathieu Kassovitz (Robert) Hanns Zischler (Hans) Ayelet Zurer (Daphna Kaufman) Geoffrey Rush (Ephraim) Mathieu Amalric (Louis) Marie-Josée Croze (Jeanette) Moritz Bleibtreu (Andreas)
P
Hollywoodi Filmtörténelem - A nagy balhé

Korhatár besorolás piktrogram

Hollywoodi Filmtörténelem - A nagy balhé

The Sting
krimi
/ 125p
/ 1973
/ f

Johnny Hooker piti kis tolvaj, aki a társával együtt évek óta jól begyakorolt trükkel fosztogatja a gyanútlan járókelőket a harmincas években. Amikor véletlenül a maffia pénzszállítóját zsebelik ki, ez egyikük életébe kerül. A veszélyben forgó Johnny a befolyásos barátjához, Henry Gondorffhoz menekül. Arra kéri, segítsen neki bosszút állni a barátja gyilkosán. Gondorff és Hooker egy gondosan kidolgozott terv szerint húzza csőbe Doyle Lonnegant, a nagyhatalmú maffiafőnököt.

Rendező: 
George Roy Hill
Szereplők: 
Paul Newman (Henry Gondorff) Robert Redford (Johnny) Robert Shaw (Doyle Lonnegan) Sally Kirkland (Crystal) Charles Durning (William Snyder hadnagy) Eileen Brennan (Billie) Ray Walston (Singleton)
P
Spielberg vs Scorsese sorozat - Örökké

Korhatár besorolás piktrogram

Spielberg vs Scorsese sorozat - Örökké

Always
filmdráma
/ 121p
/ 1989
/ f

Steven Spielberg egyszerre kalandos és romantikus filmje egy, az 1940-es években már Spencer Tracyvel és Irene Dunne-nel sikert aratott mozifilm újrafeldolgozása. A környezet ízig-vérig mai: a történet olyan férfiakról és nőkről szól, akik a földön és a levegőben felveszik a harcot az erdőtüzekkel. A pilóták egyike, Pete mestere szakmájának, nem ismeri a félelmet. Szerelme, Dorinda legnagyobb bánatára, nem tudja rászánni magát arra, hogy abbahagyja a repülést. Dorinda pedig minden percet végigaggódik, amikor Pete a levegőben van.

Rendező: 
Steven Spielberg
Szereplők: 
Richard Dreyfuss (Pete Sandich) Holly Hunter (Dorinda Durston) John Goodman (Al Yackey) Audrey Hepburn (Hap) Brad Johnson (Ted Baker)
P
Nefelejcs Bábszínház - Kipkopp és a tavaszi hónapok

Nefelejcs Bábszínház - Kipkopp és a tavaszi hónapok

Nefelejcs Bábszínház

Marék Veronika – Erdélyi Erika: Kippkopp és a tavaszi hónapok

Végre itt a tavasz. Minden tavaszi hónaphoz más-más mese tartozik, ahogy Kippkopp és Tipptopp látja a hó és a jég olvadását, a virágok nyílását, a természet ébredésének apró kis jeleit. A hónapok váltakozása már a kisgyerekeknek is hamar feltűnik, Kippkopp pedig csupa jó ötletet ad, hogyan tölthetjük el az időt és hogyan fedezhetjük fel a tavasz nyújtotta szépségeket.

P
Született július 4-én

Korhatár besorolás piktrogram

Hollywoodi Filmtörténelem - Született július 4-én

Born on the Fourth of July
háborús filmdráma
/ 145p
/ 1989
/ f

Ron Kovic lelkes, hazáját szerető ifjúként önkéntesnek jelentkezik a hadseregbe, hogy a vietnami háborúban szolgálja Amerikát. Az egyik összecsapásban szerzett súlyos sebesülés azonban kettétöri az életét. Félig bénán, élete végéig tolókocsihoz kötve tért haza. Ahogy a háborúban, úgy otthon is gyötrelmek sorozata várja: meg kell szoknia nyomorékságát, be kell illeszkednie családjába, környezetébe. Csak lassan ismeri föl, hogy nem a körülötte lévő világ változott meg, hanem ő maga. Ron Kovic az egyik legismertebb háborúellenes aktivista lesz.

Rendező: 
Oliver Stone
Szereplők: 
Tom Cruise (Ron Kovic) Raymond J. Barry (Mr. Kovic) Kyra Sedgwick (Donna) Caroline Kava (Mrs. Kovic) Willem Dafoe (Charlie) Jamie Talisman (Jimmy Kovic) Jerry Levine (Steve Boyer) Anne Bobby (Suzanne Kovic) Josh Evans (Tommy) Samantha Larkin (Patty)
P
Fabula Bábszínház  - Vuk

Fabula Bábszínház - Vuk

Fabula Bábszínház

Fekete István: Vuk

zenés bábjáték

A Vuk című mesejáték Fekete István regényének feldolgozása. Az előadás során végigkövethetjük, hogyan válik a tapasztalatlan rókakölyökből, Vukból magabiztos, bátor felnőtt róka, népének védelmezője lesz.

P

Oldalak