Filmek

Royal Opera House - Tell Vilmos

Royal Opera House - Tell Vilmos

/ 180p

2015. júlis 12. 14:00 | Tell Vilmos | Gioachino Rossini | Négyfelvonásos opera | Francia nyelvű | Műsoridő: kb. 3 óra (beleértve két szünetet) | Rossini utolsó operája ‒ mely sokak szerint a valaha született legizgalmasabb operanyitánnyal indul ‒ teremtette meg a francia nagyopera, a „grand opéra” műfaját. Ez a műfaj uralta a 19. század közepének operaszínpadát.

P
Harcosok klubja

Korhatár besorolás piktrogram

Harcosok klubja

Fight Club
filmdráma
/ 139p
/ 1999

Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán: és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra...

Rendező: 
David Fincher
Szereplők: 
Edward Norton (Jack) Brad Pitt (Tyler Durden) Helena Bonham Carter (Marla Singer) Meat Loaf (Robert 'Bob' Paulson) Jared Leto (Angel Face) Zach Grenier (Richard Chesler) Richmond Arquette (Intern) David Andrews (Thomas)
PM
A Wall Street farkasa

Korhatár besorolás piktrogram

Spielberg vs Scorsese sorozat - A Wall Street farkasa

The Wolf of Wall Street
életrajzi dráma
/ 179p
/ 2013
/ f

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.

Rendező: 
Martin Scorsese
Szereplők: 
Leonardo DiCaprio (Jordan Belfort) Jonah Hill (Donnie Azoff) Matthew McConaughey (Mark Hanna) Jon Favreau (Manny Riskin) Jon Bernthal (Brad) Rob Reiner (Max Belfort) Kyle Chandler (Patrick Denham) Ethan Suplee (Toby Welch)
P
Royal Opera House - Puccini: Bohémélet

Royal Opera House - Puccini: Bohémélet

Puccini: La Bohéme

2015. június 14. 14:00
Bohémélet

Giacomo Puccini | Négyfelvonásos opera

Olasz nyelvű | Műsoridő: kb. 2 óra 50 perc (beleértve két szünetet)
Az előadást felvételről, HD minőségben, eredeti nyelven vetítjük!

P
Saul fia

Korhatár besorolás piktrogram

Saul fia

filmdráma
/ 107p
/ 2015
/ mb

A náci koncentrációs táborokban a foglyokból álló Sonderkommando terelte be a megsemmisítésre ítélteket a gázkamrákba, vitte át a holttesteket a krematóriumokba, takarította ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt és szállította ki a hamvakat a táborból. A megterhelő fizikai munka miatt a sonderesek a tábor többi foglyánál jobb bánásmódban részesültek, a többi táborlakótól elkülönítve laktak, de mint a "titkok őrzőit", néhány hónap után kivégezték a tagjaikat. Az újonnan alakuló sonderkommandó első feladata az előző generáció elégetése volt.

Rendező: 
Nemes Jeles László
Szereplők: 
Röhrig Géza (Saul Ausländer) Molnár Levente (Abraham) Urs Rechn (Biedermann) Zsótér Sándor (Orvos) Todd Charmont (Braun) Uwe Lauer (Voss)
PMTT
Hollywoodi Filmtörténelem - 12 majom

Korhatár besorolás piktrogram

Hollywoodi Filmtörténelem - 12 majom

12 Monkeys (Twelve Monkeys)
sci-fi
/ 125p
/ 1995
/ f

Járvány pusztította el a Föld népességének kilencvenkilenc százalékát 1997-ben. Majd negyven évvel később a túlélőkre is pusztulás vár a föld alatti világban. Csak akkor maradhatnak életben, ha sikerül információt szerezniük a gyilkos vírusról. James Cole-ra vár a feladat, hogy az időben visszautazva, megtudja azt. A számításba azonban hiba csúszik, Cole 1996 helyett 1990-be érkezik, és elmegyógyintézetbe zárják. Így pedig aligha sikerül teljesíteni a küldetését, és megfejteni a 12 Majom Hadseregének rejtélyét.

Rendező: 
Terry Gilliam
Szereplők: 
Bruce Willis (James Cole) Madeleine Stowe (Dr. Kathryn Railly) Brad Pitt (Jeffrey) Frederick Strother (L.J. Washington) Christopher Plummer (Dr. Goines)
P
München

Korhatár besorolás piktrogram

Spielberg vs Scorsese sorozat - München

Munich
történelmi dráma
/ 164p
/ 2005
/ f

Steven Spielberg részben Magyarországon forgatott nagyszabású alkotása, a München egy nemzetközi szereplőgárdát felvonultató, lebilincselő történelmi thriller, amely az 1972-es müncheni olimpián a 11 izraeli sportoló meggyilkolását követő eseményeket dolgozza fel.

Rendező: 
Steven Spielberg
Szereplők: 
Eric Bana (Avner Kaufman) Daniel Craig (Steve) Ciarán Hinds (Carl) Mathieu Kassovitz (Robert) Hanns Zischler (Hans) Ayelet Zurer (Daphna Kaufman) Geoffrey Rush (Ephraim) Mathieu Amalric (Louis) Marie-Josée Croze (Jeanette) Moritz Bleibtreu (Andreas)
P
Serena

Korhatár besorolás piktrogram

Serena

romantikus dráma
/ 109p
/ 2014
/ f

Nyerd meg a regényt a mozijegyed mellé! A film hazai forgalmazója, a Vertigo 2x4 db könyvet ajánlott fel a Művész és a Puskin mozi közönségének! Az ajándékokat a premierhétvégén fogjuk kisorsolni a két moziban a jegyet váltó nézők között a Serena vetítései előtt. Bővebben a könyvről>>

***

Rendező: 
Susanne Bier
Szereplők: 
Jennifer Lawrence (Serena Pemberton) Bradley Cooper (Serena Pemberton) Rhys Ifans (Galloway) Sean Harris (Campbell) Toby Jones (Sheriff McDowell) Ana Ularu
PMTT
Hollywoodi Filmtörténelem - A nagy balhé

Korhatár besorolás piktrogram

Hollywoodi Filmtörténelem - A nagy balhé

The Sting
krimi
/ 125p
/ 1973
/ f

Johnny Hooker piti kis tolvaj, aki a társával együtt évek óta jól begyakorolt trükkel fosztogatja a gyanútlan járókelőket a harmincas években. Amikor véletlenül a maffia pénzszállítóját zsebelik ki, ez egyikük életébe kerül. A veszélyben forgó Johnny a befolyásos barátjához, Henry Gondorffhoz menekül. Arra kéri, segítsen neki bosszút állni a barátja gyilkosán. Gondorff és Hooker egy gondosan kidolgozott terv szerint húzza csőbe Doyle Lonnegant, a nagyhatalmú maffiafőnököt.

Rendező: 
George Roy Hill
Szereplők: 
Paul Newman (Henry Gondorff) Robert Redford (Johnny) Robert Shaw (Doyle Lonnegan) Sally Kirkland (Crystal) Charles Durning (William Snyder hadnagy) Eileen Brennan (Billie) Ray Walston (Singleton)
P
Danny Collins

Danny Collins

film
/ 106p
/ 2015
/ f

Danny Collins (Al Pacino), az öregedő rocksztár régi slágereivel haknizik. Úgy tűnik, mindene megvan: pénz, hírnév, gyönyörű menyasszony és még mindig megtölti a stadionokat rajongóival. A hajdani vad rockert a kemény évek, félresikerült kapcsolatok és az esténként újra meg újra előadott nóták kikészítik. Amikor managere (Christopher Plummer) megmutat Dannynak egy levelet, amelyet John Lennon írt neki 40 évvel ezelőtt, úgy dönt, ha kicsit megkésve is, de megfogadja példaképe tanácsát és mostantól azt teszi, amit a szíve diktál.

Rendező: 
Dan Fogelman
Szereplők: 
Al Pacino (Danny Collins) Jennifer Garner (Samantha Leigh Donnelly) Josh Peck Melissa Benoist (Jamie) Bobby Cannavale (Tom Donnelly) Christopher Plummer (Frank Grubman) Annette Bening (Mary Sinclair)
PM

Oldalak