Filmek

Sing Street

Sing Street

zenés vígjáték
/ 106p
/ 2016
/ f

Dublin, 1985. A Lalor család ifjú tagja egy tinédzser zenekart alapít, hogy elnyerje egy lány szerelmét és elmeneküljön a családi problémák elől. A botcsinálta banda egyre jobbá válik és a srácok mind érzékletesebben fejezik ki öltözetükkel és zenéjükkel a serdülőkor dühét és lázadását. A zenekaron és a szerelmespár humoros-romantikus kapcsolatán keresztül pedig kibontakozik a nyolcvanas évek Írországának kulturális közege és a fiatal generáció jövőképe, illetve annak hiánya.

Rendező: 
John Carney
Szereplők: 
Jack Reynor, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy, Lucy Boynton, Kelly Thornton
P
Micsoda spanyol éjszaka!

Korhatár besorolás piktrogram

Micsoda spanyol éjszaka!

Mi gran noche
vígjáték
/ 100p
/ 2015
/ f

A munkanélküli José különleges állásajánlatot kap a munkaközvetítő irodától: felhívják, hogy ugorjon be a nagyszabású újévi buli televíziós show-jának felvételére, amit augusztus közepén Madridban vesznek fel. Több száz hozzá hasonló szerencsétlent zárnak össze egy hétre, hogy éjjel-nappal együtt izzadjanak a díszletben, s közben tetessék, hogy jól érezzék magukat, valamint idiótán ünnepeljék a kamuújévet - újra és újra. És mindeközben senki sem boldog.

Rendező: 
Álex de la Iglesia
Szereplők: 
Raphael, Mario Casas, Pepon Nieto, Blanca Suárez, Hugo Silva
P
Star Trek: Mindenen túl

Korhatár besorolás piktrogram

Star Trek: Mindenen túl

Star Trek Beyond
sci-fi akciófilm
/ 125p
/ 2016

A Gene Roddenberry átal kreált és J.J. Abrams által 2009-ben újraindított, világszerte népszerű Star Trek sorozat várva várt új része Justin Lin (Halálos iramban sorozat) rendezésében tárja elénk az Enterprise űrhajó és elszánt legénysége újabb nagyszabású útját. A Mindenen túl kalandja során ez Enterprise az űr felfedezetlen zugaiba merészkedik, ahol egy új, titokzatos ellenséggel találkoznak, és ez a találkozás komoly próbára teszi a legénységet, és mindazt, amit a Föderáció jelent.

Rendező: 
Justin Lin
Szereplők: 
Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin, Simon Pegg
T
Frankofónia

Korhatár besorolás piktrogram

Frankofónia

Francofonia / Le Louvre sous l'Occupation
történelmi film
/ 88p
/ 2015
/ f

A Frankofónia a párizsi Louvre történetéről szól a második világháború idején, benne arról is, hogyan óvták a múzeum egyedülálló és felbecsülhetetlen értékű kincsit a náci megszállóktól. Mindeközben az alkotás a reneszánsz korától napjainkig mutatja be a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkező múzeumának történetét.

Rendező: 
Aleksandr Sokurov
Szereplők: 
Louis-Do de Lencquesaing, Benjamin Utzerath, Vincent Nemeth, Johanna Korthals Altes, Andrey Chelpanov
PMT
A klán

Korhatár besorolás piktrogram

A klán

El Clan / The Clan
thriller
/ 110p
/ 2015
/ f
A klán a Buenos Aires-i Puccio család megtörtént eseményeken alapuló története. A Falkland-szigeteki háború után, a nyolcvanas években az addig átlagos, polgári életet élő Arquímedes Puccio elveszíti az argentin kémelhárító szolgálatnál betöltött állását. A családfő ezek után úgy dönt: fiaival együtt alvilági tevékenységbe kezd. Alejandro, az elsőszülött híres rögbisztár, ismertsége és népszerűsége miatt a gyanú árnyéka sem vetül rá. Ő választja ki az áldozatokat, akiket váltságdíj reményében rabolnak el.
Rendező: 
Pablo Trapero
Szereplők: 
Guillermo Francella, Antonia Bengoechea, Giselle Motta, Peter Lanzani, Lili Popovich
PM
Szex receptre

Korhatár besorolás piktrogram

Szex receptre

Kiki, el amor se hace
vígjáték
/ 103p
/ 2016
/ f

A film öt történetből áll, melyek mindegyike a szex és szerelem kettősével foglalkozik. Paco és Ana házasok, akik a kezdeti szenvedélyt szeretnék visszakapni hosszú ideje elégedetlen kapcsolatukban. Jose Luis megpróbálja visszaállítani érzéseit felesége, Paloma irán, aki egy kerekesszékbe kényszerült egy baleset következtében. Candelaria és Antonio kapcsolatában az jelent gondot, hogy a nő képtelen az orgazmusra, bármit is próbálnak. Álex Natalia fantáziáját próbálja kielégíteni, míg kételkedni nem kezd abban, hogy ez jó ötlet-e.

Rendező: 
Paco León
Szereplők: 
Natalia de Molina, Alex Garcia, Silvia Rey, Paco León, Ana Katz
PMT
Életem NAGY szerelme

Korhatár besorolás piktrogram

Életem NAGY szerelme

Un homme a la hauteur/Up for Love
romantikus film
/ 98p
/ 2016

Diane egy gyönyörű nő. Hogy egész pontosak legyünk, egy tündöklően gyönyörű nő. Az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével.

Rendező: 
Laurent Tirard
Szereplők: 
Jean Dujardin, Virginie Efira, Cédric Kahn, César Domboy, Myriam Teka"ia
PMTK
A hegedűtanár

Korhatár besorolás piktrogram

A hegedűtanár

The Violin Teacher
filmdráma
/ 102p
/ 2015
/ f

A hegedűművész Laerte a zenének él, álmai azonban szertefoszlanak, amikor nem válogatják be a nagy presztízsű Sao Pauló-i Állami Szimfonikus Zenekarba. Hogy eltartsa magát, tanári állást vállal egy állami iskolában a nyomornegyedben. Az új tanár és a kemény világban felnövő diákok eleinte nehezen jönnek ki egymással. Laerte bármit megtenne, hogy kiszabaduljon ebből a közegből, egy idő után azonban különleges tehetséget talál a diákjai között, és elkezdi élvezni a tanítást. Pedig a nyomornegyedből szinte lehetetlen kitörni.

Rendező: 
Sérgio Machado
Szereplők: 
Fernanda de Freitas, Kaique de Jesus, Lázaro Ramos, Elzio Vieira, Sandra Corveloni
PMT
Csontok és skalpok

Korhatár besorolás piktrogram

Csontok és skalpok

Bone Tomahawk
western
/ 133p
/ 2015
Vad kannibálcsoport rabolja el a Bright Hope nevű kisváros telepes lakóit. Az áldozatok megmentésére induló lövészeket Franklin Hunt seriff vezeti. Ellenségük azonban könyörtelenebb, mint gondolták: a csoport küldetése és saját túlélése is súlyos veszélybe kerül. A Bone Tomahawk akciódús és felkavaró horrorwestern, a régi vadnyugat egyik félelmetes mentőakciójának krónikája.

Rendező: 
S. Craig Zahler
Szereplők: 
Kurt Russell, Patrick Wilson, Sean Young, Lili Simmons, Matthew Fox, David Arquette, Kathryn Morris
T
Az én csontsovány nővérem

Korhatár besorolás piktrogram

Az én csontsovány nővérem

Min lilla syster
dráma
/ 95p
/ 2015
/ f

A tinédzserkorba lépő Stellában egy világ omlik össze, amikor rájön, hogy példaképe, a jégkorcsolyázó nővére étkezési zavarral küzd. A lány szeretné szüleik elől eltitkolni egyre jobban elhatalmasodó bulimiáját és árulásnak tekinti, amikor az aggódó Stella felfedi előttük testvére titkát. A betegség pedig lassan, de biztosan emészti fel a családi békét.

Rendező: 
Sanna Lenken
Szereplők: 
Rebecka Josephson, Amy Diamond, Henrik Norlén, Annika Hallin, Maxim Mehmet
MT

Oldalak