Filmek

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája

Korhatár besorolás piktrogram

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája

Michael Kohlhaas
történelmi dráma
/ 122p
/ 2013
/ f

A 16. században a lókereskedő Michael Kohlhaas gondtalan családi életet él. Amikor egy helyi földesúr igazságtalanul elkobozza két lovát, előbb a jog és igazság útján próbál elégtételt venni. Ám minél jobban igyekszik törvényesen eljárni, annál kétségbe ejtőbb helyzetbe kerül. Amikor pedig tragikus körülmények között felesége is áldozatul esik a konfliktusnak, Kohlhaas fegyvert ragad, és lázadást szít, hogy önbíráskodással vegyen elégtételt az őt ért sérelmekért.

Rendező: 
Arnaud des Pallieres
Szereplők: 
Mads Mikkelsen (Michael Kohlhaas) Mélusine Mayance (Lisbeth) Delphine Chuillot (Judith) David Bennent (César) David Kross (Lellkész) Bruno Ganz (Kormányzó) Denis Lavant (Teológus) Swann Arlaud (Báró) Roxane Duran (Hercegné) Paul Bartel (Jérémie)
P
Országúti bosszú

Korhatár besorolás piktrogram

Országúti bosszú

The Rover
akciófilm
/ 102p
/ 2014
/ f

Tíz évvel a világgazdaság összeomlása után egy ex-katona magányosan rója az utakat autójával. Egy nap betér egy út menti csehóba, majd arra lesz figyelmes, hogy elkötik a kint parkoló járgányát. Nem az értékről, hanem az elvről van szó: a kalandor nem tűri, hogy lopjanak tőle. Üldözőbe veszi az őt megrövidítő bűnözőket, és bár mindössze a saját autóját szeretné visszaszerezni, miután ezt szép szóval nem éri el, kíméletlen bosszúba kezd.

Rendező: 
David Michôd
Szereplők: 
Guy Pearce (Eric) Robert Pattinson (Rey) Scoot McNairy (Henry) David Field (Archie) Anthony Hayes (Rickofferson) Gillian Jones (Grandma) Susan Prior (Dot)
PM
Frank

Korhatár besorolás piktrogram

Frank

film
/ 95p
/ 2014

Az Oscar-jelölt Michael Fassbender alakítja Franket, a kiejthetetlen nevű indie banda, a The Soronprfbs frontemberét ebben az egyéni hangulatú zenés vígjátékban. Frank még a zenészek körében is igazi különcnek számít: csak a tökéletes hangzás érdekli, mindenben az inspirációt keresi - és még alvás közben sem veszi le az egész fejét körbevevő hatalmas papírmasé maszkot. Frank és csapata kizárólag a popszakmát messzemenőkig elutasító egyéniségekből áll.

Rendező: 
Lenny Abrahamson
Szereplők: 
Michael Fassbender (Frank) Domhnall Gleeson (Jon) Maggie Gyllenhaal (Clara) Scoot McNairy (Don) Hayley Derryberry (Simone) Kevin Wiggins (Hillbilly) Carla Azar (Nana)
PM
Szerelemre hangszerelve

Korhatár besorolás piktrogram

Szerelemre hangszerelve

Begin Again
vígjáték
/ 104p
/ 2013
/ sz

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét.

Rendező: 
John Carney
Szereplők: 
Keira Knightley (Greta) Mark Ruffalo (Dan) Catherine Keener (Miriam) Hailee Steinfeld (Violet) Adam Levine (Dave) Mos Def (Saul) Maddie Corman (Phillis)
PM
Meteora

Korhatár besorolás piktrogram

Meteora

Metéora
/ 82p
/ 2012
/ f

Spiros Stathoulopoulos Arany Medve díjra jelölt filmje, egy lírai alkotás, mely a Meteórák rendkívüli szépségű környezetében játszódik. Theodoros a görög szerzetes és Urania az orosz apáca a Meteoráknál, a monumentális sziklákon lévő kolostorokban élnek, Istennek és a szűk vallásos közösségnek szentelve életüket. Az egymás iránt érzett vonzalom azonban hamarosan megzavarja lelki békéjüket.

Rendező: 
Spiros Stathoulopoulos
Szereplők: 
Theo Alexander (Monk Theodoros) Tamila Koulieva-Karantinaki (Nun Urania) Giorgos Karakantas (Flutist) Dimitris Hristidis (Hermit) Stelios Mavroudakos (Shepherd) Zoe Stathoulopoulou (Spiritual Mother)
M
Micsoda Nők!

Korhatár besorolás piktrogram

Micsoda Nők!

Sous les jupes des filles
vígjáték
/ 116p
/ 2014
/ f

A történet Párizsban játszódik, tavasszal. 28 nap alatt a párizsi időjárás éppolyan szeszélyes és változékony, akár a film női hősei. Szakítás, virágzó románc, betegség, barátság és szex - mind hozzátartoznak egy teljes élethez, ezek a talpraesett nők pedig minden szituációból humorral vágják ki magukat. Mindegyik karakter különbözik a többiektől, egy közös tűzijátéknézés hozza össze őket. A látványos esemény pedig a felszabadultságuk és kirobbanó, ragyogó humoruk jelképe is egyben. A tűzijáték jelképezi a mai nők gyorsan változó, meglepő átalakulását.

Rendező: 
Audrey Dana
Szereplők: 
Isabelle Adjani (Lily) Alice Belaidi (Adeline) Laetitia Casta (Agathe) Audrey Dana (Jo) Julie Ferrier (Fanny) Audrey Fleurot (Sophie) Marina Hands (Ines)
PM
A majmok bolygója - Forradalom

Korhatár besorolás piktrogram

A majmok bolygója - Forradalom

Dawn of the Planet of the Apes
sci-fi akciófilm
/ 2014
/ sz
/ 3D

A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után, övék a világ, és Caesar a vezetőjük.
Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélő csoportjaik bizonytalan, átmeneti békét kötöttek az uralkodó fajjal.
Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti. Előbb-utóbb ki fog törni a csata, amely vagy az embereket vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről.

Rendező: 
Matt Reeves
Szereplők: 
Gary Oldman (Dreyfus) Judy Greer (Cornelia) Jason Clarke (Malcolm) Andy Serkis (Caesar) Toby Kebbell (Koba) Kevin Rankin (McVeigh) Kirk Acevedo (Carver) Keir O'Donnell (Finney) Keri Russell
Róma körül

Korhatár besorolás piktrogram

Róma körül

Sacro Gra
dokumentumfilm
/ 93p
/ 2013
/ f

A Gra, a nagy körgyűrű Olaszország legnagyobb kiterjedésű városi autósztrádája. Körülveszi Róma városát, akár a Szaturnuszt a gyűrűje. Folyamatosan özönlenek rajta az autók. A filmben bepillantást nyerhetünk néhány ember életébe, akiket az köt össze, hogy a körgyűrű környékén laknak vagy dolgoznak. Megannyi életforma, sors és a mindennapok eseményei rajzolódnak ki előttünk. Mindenféle társadalmi réteg képviselteti magát a filmben, a megrögzött pálmakutatótól a bártáncosnőig.

Rendező: 
Gianfranco Rosi
A pap gyermekei

Korhatár besorolás piktrogram

A pap gyermekei

Svecenikova djeca
vígjáték
/ 93p
/ 2013
/ f

Az önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse Don Fabijan, egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik róla, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyerekszaporulatot. Egyre bonyolódó akciótervéhez tettestársakra lel Petar, az újságárus és Marin, a gyógyszerész személyében, azonban a bébi boom váratlan következményekkel jár.

Rendező: 
Vinko Brešan
Szereplők: 
Krešimir Mikić (Don Fabijan) Lazar Ristovski (Biskup) Goran Bogdan (Jure) Stjepan Perić (Policajac Vlado) Stojan Matavulj (Gradonacelnik) Marija Škaričić (Marija) Zdenko Botić (Don Jakov)
PM
A házmester

Korhatár besorolás piktrogram

A házmester

Dans la cour
/ 97p
/ 2014
/ f

Antoine egy rock zenekar tagja, akit egy nap teljesen váratlanul ér utol a depresszió. A kiégett zenész kilép addigi életéből, és hirtelen ötlettől vezérelve elvállalja egy társasház házmesteri állását. Kezdetben idegenül mozog új munkakörében, ám egy idő után nyugalmat talál a kukák tologatása, a posta válogatása és az udvar sepregetése során. Lassanként a lakókkal is megismerkedik: barátra lel a félrecsúszott ex-focista, valamint egy frissen visszavonult, de megállni képtelen asszony, Mathilde személyében.

Rendező: 
Pierre Salvadori
Szereplők: 
Gustave de Kervern (Antoine) Catherine Deneuve (Mathilde) Jacqueline Moreau (Mme Maillard) Féodor Atkine Pio Marmai
PM

Oldalak