Filmek

1001 gramm

Korhatár besorolás piktrogram

1001 gramm

1001 gram
dráma
/ 2014
/ f

Bent Hamer legújabb filmje sikeresen ötvözi a tőle megszokott szokatlan felütést a praktikus, kristálytiszta minimalista stílussal és a leheletfinom humorral, mely a legmélyebb filozófiai fejtegetést is élvezhetővé teszi. Üdvözöljük kedves nézőnket a mérésügyi intézet kutatóinak kissé szürreális elit körében, ahol sorozatos véletlenek arra késztetik hősnőnket, hogy saját életét is mérlegre tegye.

Rendező: 
Bent Hamer
Szereplők: 
Ane Dahl Torp, Laurent Stocker, Hildegun Riise
Csodapirula

Korhatár besorolás piktrogram

Csodapirula

Medicinen
vígjáték
/ 2015
/ f

A 45 éves Johanna egy női magazinnál dolgozik, egyedül neveli gyerekeit, és nehezen érvényesíti érdekeit. Munkahelyén és magánéletében egyformán gyakran kerül nehéz helyzetekbe. Egy gyenge pillanatában külföldi nyaralást ígér gyerekeinek. Hogy ezt finanszírozza, egy gyógyszerkísérletben kell részt vennie tesztalanyként. A fizetés nem túl jó és az orvosságnak van néhány váratlan mellékhatása.

Rendező: 
Colin Nutley
Szereplők: 
Helena Bergström (Johanna), Peter Eggers (Erik), Ida Engvoll (Linda), Katarina Ewerlöf (Marie), Anton Forsdik (Otto), Cecilia Forss (Trude), Ewa Fröling (Iris)
P
Divat a szerelem!

Korhatár besorolás piktrogram

Divat a szerelem!

Chic!
romantikus vígjáték
/ 103p
/ 2015
/ f

A híres divattervezőt. Aliciát elhagyja párja, ezért úgy dönt, nem fejezi be a cég régóta várt kollekcióját. Hélénének, az asszisztensének valamit gyorsan ki kell találnia, hogy a nő új ihletet kapjon. Ekkor kerül a képbe a kissé egyszerű, de jólelkű kertész, kinek a személyében Alicia új múzsára talál.

Rendező: 
Jerome Cornuau
Szereplők: 
Marina Hands (Hélene Birk), Fanny Ardant (Alicia Ricosi), Eric Elmosnino (Julien Lefort),Laurent Stocker (Alan Bergam),Catherine Hosmalin (Caroline Langer),Philippe Duquesne (Jean-Guy),India Hair (Karine Lefort)
PMT
Phoenix bár

Korhatár besorolás piktrogram

Phoenix bár

Phoenix
romantikus dráma
/ 98p
/ 2014
/ f

Nelly koncentrációs táborból tér haza. Arclövést kapott, és a helyreállító műtét miatt felismerhetetlenekké váltak a vonásai. A háború által feldúlt Berlinben indul férje keresésére: megtalálja a férfit, de nem fedi fel előtte a kilétét.

Rendező: 
Christian Petzold
Szereplők: 
Nina Hoss (Nelly Lenz), Ronald Zehrfeld (Johannes 'Johnny'), Nina Kunzendorf (Lene Winter), Michael Maertens (Arzt), Imogen Kogge (Elisabeth)
PMTT
Akihez beszél a föld

Korhatár besorolás piktrogram

Akihez beszél a föld

The Water Diviner
háborús filmdráma
/ 111p
/ 2014
/ f

A film története négy évvel az I. világháború során csaknem 150.000 katona életét követelő, Törökország partjai mentén található Gallipolinál lezajlott véráztatta csata után játszódik. Az események középpontjában egy ausztrál farmer, Joshua Connor (Russell Crowe) áll, aki azért utazik Isztambulba, hogy rájöjjön, valójában mi is történt fiaival, akik akció közben tűntek el. A férfi megismerkedik egy gyönyörű török nővel, Ayshe-vel (Olga Kurylenko), aki annak a szállodának a tulajdonosa, amelyben megszállt.

Rendező: 
Russell Crowe
Szereplők: 
Jai Courtney (Cecil Hilton) Russell Crowe (Connor) Isabel Lucas (Natalia) Cem Yilmaz (Jemal) Jacqueline McKenzie (Eliza) Deniz Akdeniz (Imam) Olga Kurylenko Yilmaz Erdogan
PMT
Papírvárosok

Korhatár besorolás piktrogram

Papírvárosok

Paper Towns
romantikus film
/ 2015
/ f

Ki nem volt még szerelmes a szomszéd lányba? Quentin (Nat Wolff) óvodás kora óta odavan a környékükön lakó csajért, és természetesnek veszi, hogy ő tudomást sem vesz róla. Ezért lepődik meg igazán, amikor Margo (Cara Delevingne) egy éjjel bemászik a szobájába - méghozzá teljes nindzsa felszerelésben. Q és M együtt vág neki az éjszakának, hogy bosszút álljanak mindazokon, akik bántották őket. Nyomukban kompromittáló fényképek, vazelinnel bekent kilincsek és leborotvált szemöldökök maradnak. Valamint mindenütt egy nagy, falra festett M betű.

Rendező: 
Jake Schreier
Szereplők: 
Cara Delevingne (Margo Roth Spiegelman) Halston Sage (Lacey Pemberton) Nat Wolff Cara Buono (Quentin Jacobsen) Caitlin Carver (Becca Arrington) Austin Abrams (Ben Starling)
M
A Bélier család

Korhatár besorolás piktrogram

A Bélier család

La famille Bélier
vígjáték
/ 106p
/ 2014
/ f

Paula Bélier első látásra egy átlagos tinédzser életét éli egy francia kisvárosban: gimnáziumba jár, fiúzni akar, legjobb barátnőjével bandázik iskola után és nagyon szeretne énekfakultációra járni. Egy fiú kedvéért. Már a meghallgatáson kiderül, hogy kivételes zenei tehetsége van, és tanára komoly esélyét látja, hogy a lány egy menő párizsi iskolában fejleszthesse hangját. Ám a lehetőség Paulát nem várt dilemma elé állítja: családjában ő az egyetlen, aki nem siketnéma, ami miatt szülei és farmjuk gazdálkodásában elengedhetetlennek tűnik a segítsége.

Rendező: 
Eric Lartigau
Szereplők: 
Louane Emera (Paula Bélier) Karin Viard (Gigi Bélier) François Damiens (Rodolphe Bélier) Luca Gelberg (Quentin Bélier) Eric Elmosnino (Fabien Thomasson) Roxane Duran (Mathilde) Ilian Bergala (Gabriel Chevignon)
PMTT
Hullámlovasok

Hullámlovasok

Ride
vígjáték
/ 2014
/ sz

Jackie a The New Yorker magazin szerkesztője kénytelen hátrahagyni az irodát és fia után utazni Los Angelesbe. Angelo ugyanis úgy döntött, felhagy a főiskolával, hogy napjait inkább szörfözéssel és önmegvalósítással töltse. Ám a nő egyszer csak azon veszi észre magát, ő maga az, aki hatalmas változáson esik át a tengerparton. Megismerkedik egy nála jóval fiatalabb szörfoktatóval, aki mellett újra felfedezi önmagát és nőiességét és már csak fiával való törékeny kapcsolatát kell újra megszilárdítania.

Rendező: 
Helen Hunt
Szereplők: 
Brenton Thwaites (Angelo) Robert Knepper Helen Hunt (Jackie) Luke Wilson (Ian) Leonor Varela Callum Keith Rennie (Tim) David Zayas (Ramon)
Tokió felett az ég

Korhatár besorolás piktrogram

Tokió felett az ég

Ten no chasuke / Chasuke's Journey
romantikus vígjáték
/ 106p
/ 2015
/ f

A Tokió felett az ég hol komikus, hol megható szerelmi történet, amely a földi és az égi világ között játszódik. Az egykori gengszter, Chasuke feladata, hogy teát készítsen a mennyben. Egy napon egy földi lány, Yuri életének történetére lesz figyelmes, amelyet egy mennybeli írnok ír végtelen papírtekercsére. Chasuke azonnal beleszeret a lányba. Megtudja, hogy a végzet kitervelőit egy felettes erő egyre vadabb történetek kitalálására buzdítja.Yurit ezért arra ítélték, hogy fiatalon meghaljon egy autóbalesetben.

Rendező: 
Hiroyuki Tanaka
Szereplők: 
Ken'ichi Matsuyama, Ito Ohno, Ren Osugi, Yusuke Iseya, Tina Tamashiro, Susumu Terajima, Hiromasa Taguchi
Szerelemsziget

Korhatár besorolás piktrogram

Szerelemsziget

Ostrvo ljubavi/Love Island
vígjáték
/ 90p
/ 2014
/ f

Az Adrián fekszik egy gyönyörű horvát szigetecske, a Galešnjak, amely különleges, szív alakú formájáról ismert. A varázslatos helyszín a nyaraló párok kedvelt úti célja. Itt vakációzik a bosnyák macsó, Grebo (Ermin Bravo) és terhes felesége, a francia Liliane (Ariane Labed). Az idilli üdülés azonban hamarosan bonyodalmakat szül, amikor egy este a pár találkozik a csábító Florával (Ada Condeescu). A nappal búvároktató, esténként pedig előadóművész lány azonnal elcsavarja Grebo fejét.

Rendező: 
Jasmila Žbanić
Szereplők: 
Ermin Bravo (Grebo) Ariane Labed (Liliane) Ada Condeescu (Flora) Franco Nero (Marquis Polesini) Bojana Gregorić Vejzović Leon Lučev (Stipica) Branka Petrić (Madame Henzl) Vanja Joncic Jelena Lopatić
P

Oldalak